Registratie EU-burgers met een niet-Nederlandse nationaliteit

Als Europees burger die woonachtig is in Nederland, kunt u ervoor kiezen in Nederland te stemmen voor de verkiezingen van de (Nederlandse) leden van het Europees Parlement.

Wilt u in Nederland stemmen en heeft u zich nog niet geregistreerd? Retourneer het formulier dan compleet met de bijbehorende bescheiden aan de gemeente voor 9 april 2019. Wanneer u dit formulier instuurt, kunt u niet langer in uw land van herkomst stemmen op de leden van het Europees Parlement. Hieronder vindt u een formulier in uw eigen taal.

Wilt u in het land van herkomst stemmen voor de Europese verkiezingen? Dan hoeft u niets te doen, tenzij u zich al eerder in Nederland heeft geregistreerd. Deze informatie kunt u opvragen bij de gemeente.

Als het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 uit de Europese Unie treedt, schrapt de gemeente ambtshalve de registratie van Britten als kiesgerechtigde.

Download het formulier in uw taal

Engels (English)

Duits (Deutsch)