Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Belastingen

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan kunt u bezwaar maken.

Ga naar de pagina bezwaar maken

Taxatieverslag WOZ

De gemeente stelt elk jaar de waarde van alle onroerende zaken vast. Bent u eigenaar van een woning en staat uw naam op de aanslag gemeentelijke belastingen. Dan kunt u het taxatieverslag online opvragen.

Ga naar de pagina over taxatieverslag WOZ

Rioolheffing

Woont u in Valkenswaard? Of hebt u hier een bedrijf? Waarschijnlijk betaalt dan voor het inzamelen en zuiveren van het afvalwater.

Meer over de rioolheffing

Precario belasting

U betaalt precariobelasting voor voorwerpen die op openbare gemeentegrond staan. De gemeente Valkenswaard heft precariobelasting voor een terras bij een horeca-inrichting.

Meer over precario belasting

Toeristenbelasting

Vanaf januari 2017 kent de gemeente Valkenswaard geen toeristenbelasting meer.

Meer over toeristenbelasting

Kwijtschelding

Hebt u een inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig spaargeld? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentebelastingen.

Ga naar de pagina kwijtschelding

Onroerende Zaak Belasting (OZB)

Hebt u een eigen woning of een bedrijfspand? Dan betaalt u elk jaar onroerende-zaakbelasting (OZB) aan de gemeente Valkenswaard.

Ga naar de pagina Onroerende Zaak Belasting

Afvalstoffenheffing

De gemeente Valkenswaard is verplicht het huisvuil op te halen. Als inwoner betaalt u hier aan mee via de afvalstoffenheffing.

Naar de pagina afvalstoffenheffing

Parkeerboete

Heeft u een parkeerboete ontvangen?

Ga naar pagina

Huurinlichtingen

In het kader van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) verzamelt en analyseert de gemeente actuele huurprijzen. Omdat er geen registratie van huurtransacties bestaat, sturen wij eigenaren van niet-woningen een inlichtingenformulier

Ga naar de pagina huurinlichtingen

WOZ-waarde

De gemeente stelt jaarlijks de waarde van uw woning of bedrijfspand vast. Deze WOZ-waarde is de basis voor verschillende belastingen.

Naar de pagina

Automatische incasso

Wilt u uw belastingaanslag via automatische incasso in 10 gelijke maandelijkse termijnen betalen? Dan kunt u dat hier regelen.

Naar de pagina automatische incasso

Reclamebelasting

Bent u ondernemer in het centrum van Valkenswaard? En zijn uw reclame-uitingen op winkelpand of bedrijfsgebouw vanaf de openbare weg te zien? Dan betaalt u reclameheffing.

Meer over reclamebelasting

Hondenbelasting

In de gemeente Valkenswaard betaalt u geen hondenbelasting.

product hondenbelasting

Aankoop woning

Heeft u een woning gekocht in de gemeente Valkenswaard? Dan kunt u geheel vrijblijvend dit online formulier invullen. Door het invullen, verstrekt u de gemeente informatie over de aangekochte woning. Zo kan de gemeente bijvoorbeeld in kaart brengen wat de kwaliteit van de verkochte woningen is. 

Naar het formulier