Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Herdenking op Britse begraafplaats

Dit item is gearchiveerd op 18-09-2019.

9 september 2019 - Op dinsdag 17 september wordt officieel herdacht dat Valkenswaard in 1944 werd bevrijd. Alle belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

Om 8.45 uur vindt er een vlaggenoverdracht plaats op de Markt in Valkenswaard. Burgemeester Ederveen overhandigt dan de Britse en Nederlandse vlag aan leerlingen van Were Di, die met deze vlaggen naar de Britse begraafplaats lopen onder begeleiding van militaire voertuigen.

Vervolgens begint de herdenking om 10.00 uur met een samenkomst bij Pannenkoekenhuis ‘De familie Suykerbuyck’ aan de Luikerweg. Daarna vertrekken de aanwezigen te voet naar de Britse begraafplaats. Daar start het programma om 10.45 uur onder leiding van de Valkenswaardse afdeling van de Bond van Wapenbroeders.

Valkenswaard viert 75 jaar Vrijheid

Naast de officiële herdenking, vinden onder het  motto: ‘Valkenswaard viert 75 jaar Vrijheid’, allerlei activiteiten plaats rondom de 75-jarige herdenking van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Deze activiteiten worden georganiseerd tussen vrijdag 13 en zondag 22 september.

Kijk voor meer informatie op: www.valkenswaardviert.nl en www.omg2019.nl.