Herdenking op Britse begraafplaats

Dit item is gearchiveerd op 18-09-2019.

9 september 2019 - Op dinsdag 17 september wordt officieel herdacht dat Valkenswaard in 1944 werd bevrijd. Alle belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

Om 8.45 uur vindt er een vlaggenoverdracht plaats op de Markt in Valkenswaard. Burgemeester Ederveen overhandigt dan de Britse en Nederlandse vlag aan leerlingen van Were Di, die met deze vlaggen naar de Britse begraafplaats lopen onder begeleiding van militaire voertuigen.

Vervolgens begint de herdenking om 10.00 uur met een samenkomst bij Pannenkoekenhuis ‘De familie Suykerbuyck’ aan de Luikerweg. Daarna vertrekken de aanwezigen te voet naar de Britse begraafplaats. Daar start het programma om 10.45 uur onder leiding van de Valkenswaardse afdeling van de Bond van Wapenbroeders.

Valkenswaard viert 75 jaar Vrijheid

Naast de officiële herdenking, vinden onder het  motto: ‘Valkenswaard viert 75 jaar Vrijheid’, allerlei activiteiten plaats rondom de 75-jarige herdenking van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Deze activiteiten worden georganiseerd tussen vrijdag 13 en zondag 22 september.

Kijk voor meer informatie op: www.valkenswaardviert.nl en www.omg2019.nl.