Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De avondopenstelling vervalt bij het Klantcontactcentrum. De openingstijden zijn nu op maandag van 08.15 tot 17.00 uur.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Voormalig clubhuis Ginneve verkocht aan Horizon kinderopvang

16 maart 2020 - Wethouder Kees Marchal heeft op maandag 9 maart de verkoopovereenkomst getekend van het pand aan de Pastoor Heerkensdreef 21 in Valkenswaard. Het gaat om het voormalige clubhuis van tennisvereniging Ginneve op Sportpark Den Dries.

Het gemeentelijk pand is verkocht aan Kinderopvang Onroerend Goed B.V. in Tilburg.

Horizon kinderopvang gaat er een buitenschoolse opvang realiseren waar kinderen kunnen sporten. Vanaf 2021 zullen er tussen de 80 en 100 kinderen hiervan gebruikmaken en sportactiviteiten uitoefenen op het sportpark en in sportcomplex De Wedert.

Wethouder Kees Marchal is blij met deze ontwikkeling: “Het pand staat al jaren leeg en wordt niet gebruikt. Nu kunnen kinderen hier straks lekker sporten. Het past helemaal binnen het sportbeleid van de gemeente om voorzieningen beschikbaar te stellen aan jonge gezinnen.” Ook wordt het pand op circulaire wijze vernieuwd. Dat wil zeggen dat duurzaamheidsmaatregelen worden getroffen door circulaire bouw en inrichting. Wethouder Marchal: “Ook dat vinden we als gemeente heel belangrijk. Een win-win situatie, dus.”

Op de foto ziet u Harriëtte Koning (Lid Raad van Bestuur - Kinderopvanggroep), Jurgen Wens (Directeur Sport BSO den Dries) en Kees Marchal (Wethouder gemeente Valkenswaard).