Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Zonnepanelen kopen via De Groene Zone

Dit item is gearchiveerd op 07-10-2019.

9 september 2019 - Vorig jaar is het project De Groene Zone van start gegaan. Valkenswaard is één van de 12 gemeenten die meedoen met dit project, waarmee inwoners snel en gemakkelijk zonnepanelen kunnen laten plaatsen zonder eigen investering. In Valkenswaard kunnen nog huishoudens meedoen en worden voorzien van duurzame zonne-energie.

Hoe het werkt

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in. De gemeenten schieten de bedragen voor levering en plaatsing voor. Dit betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks bij de gemeente af. U krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen zonne-energie op. Al vanaf de 1e maand heeft u financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan uw huidige elektriciteitsrekening.

1000e zonnepaneelinstallatie De Groene Zone

Naast gemeente Valkenswaard doen de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Someren, Son en Breugel en Waalre mee met het Regionaal Zonnepanelenproject. In de zomer werd de 1000e zonnepaneelinstallatie van De Groene Zone geplaatst in Eindhoven, een mijlpaal van het project.

Interesse?

Meer informatie of wilt u zich aanmelden? Kijk op www.degroenezone.nl. Let op: per gemeente zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.