Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Wandeling van de maand februari: Loondermolenpad

27 januari 2017 - Elke maand roepen we in de gemeente Valkenswaard een wandeling uit tot wandeling van de maand. In februari is dat het Loondermolenpad.

Dit pad heeft zijn naam te danken aan de Loondermolen die vroeger bij de Loonderhoeve in Waalre stond. De eeuwenoude watermolen werd voornamelijk gebruikt als korenmolen. De molen is na de zware beschadiging in de Tweede Wereldoorlog verder afgebroken.

Route

Het Loondermolenpad is 6,2 km lang en loopt voor ongeveer de helft over Valkenswaards grondgebied. De route voert de wandelaar door een uniek stukje Dommeldal, langs de Volmolen, de Dommel en door een prachtig landschap met cultuurhistorische elementen. De Volmolen, op de grens van Waalre en Riethoven, is begin- en eindpunt van de route.

Via de website van Natuurmonumenten is de wandelroute gratis te downloaden. U vindt daar ook een route-app die de wandelaar voorziet van leuke weetjes langs de route.