Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Wandeling van de maand juli: De ontdekking van de Malpie

Valkenswaard is in mei gekozen tot Wandelgemeente van 2016. Wandelkrant 'Te Voet' organiseert deze jaarlijkse verkiezing. In het kader van Valkenswaard Wandelgemeente wordt elke maand een andere wandeling belicht.

Voor de maand juli is dat de route waarmee Valkenswaard de titel Wandelgemeente heeft verworven: 'De ontdekking van de Malpie'. Deze route van circa 12 kilometer ligt in natuurgebied De Malpie, een relatief klein gebied, maar 'van een ongekende schoonheid', volgens het juryrapport van 'Te Voet'. Wandelaars vinden hier een combinatie van stuifzand, natte en droge heide, vennen en bos. Die combinatie maakt het gebied uniek. Er komen planten voor die je op andere plaatsen niet snel tegenkomt. De zogenaamde 'small five', dat zijn zonnedauw, beenbreek, veenmos, veenpluis en de klokjesgentiaan.

Dit alles maakt de route tot een echte 'must walk'!

Wandeling van de maand juli

De winnende route is gratis verkrijgbaar bij de VVV Valkenswaard aan de Markt 19 en komt binnenkort ook beschikbaar via de IZI- travel App.

Kijk voor meer informatie op www.vvvvalkenswaard.nl.

Maar er is meer…

De Malpie is onderdeel van natuurgebied De Groote Heide, een groot en gevarieerd natuurgebied dat 6.000 hectare aaneengesloten en grensoverschrijdende natuur beslaat, tot ver in België. De Groote Heide strekt zich uit over het grondgebied van Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck aan Nederlandse zijde en Neerpelt en Hamont-Achel in België. Het gebied ligt 'in de achtertuin' van Eindhoven, de Brainportregio. Het heeft maar liefst 500 kilometer aan wandelroutes en 300 km aan fietsroutes.

Na het wandelen is het goed toeven op een van de vele terrassen of in de restaurants in Valkenswaard, Borkel en Schaft en Dommelen. Ook voor een compleet dagje uit biedt Valkenswaard veel mogelijkheden. Variërend van winkelen tot outdooractiviteiten of museumbezoek.