Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Wandeling van de maand november: Ommetje Valkenswaard

28 oktober 2016 - Elke maand roepen we in de gemeente Valkenswaard een wandeling uit tot wandeling van de maand. In november is dat het ‘Ommetje Valkenswaard’. 

Ommetjes

Nu het steeds vroeger donker wordt, is een ommetje een ideale wandeling om even een frisse neus te halen. Ommetjes zijn leuke, korte wandelingen die u de mogelijkheid bieden om direct vanuit de bebouwde kom het buitengebied in te lopen en te genieten van de prachtige natuur die volop aanwezig is in onze gemeente.

Wandelaar bepaalt zelf route ommetje

Het ommetje Valkenswaard is niet één vastgestelde wandeling. Er zijn diverse mogelijke routes, die lopen via het wandelknooppuntensysteem, herkenbaar aan de groen/gele bordjes. Via deze knooppunten kunt u als wandelaar uw eigen ommetje rond het dorp bepalen.

Een brochure van het ommetje Valkenswaard, met een overzichtskaartje en een korte toelichting op de bezienswaardigheden, is voor € 0,50 te koop bij het VVV-kantoor aan de Markt in Valkenswaard.
Naast het ommetje Valkenswaard, kunt u daar ook terecht voor een ommetje Borkel & Schaft en een ommetje Dommelen.

Wandelgemeente van het jaar

Valkenswaard is door wandelkrant ‘Te Voet’ uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar. Dat komt doordat er heel veel wandelmogelijkheden zijn in de gemeente. Wandelaars kunnen kiezen uit een ruim aanbod van ommetjes, themawandelingen, begeleide wandelingen en nog veel meer. Meer informatie kunt u vinden op de website www.vvvvalkenswaard.nl.